Ana içeriğe atla

Kahoot nedir, nasıl quiz oluşturulur, nasıl oynanır?


Kahoot nedir?
İyi öğrenme iyi sorularla başlar. Kahoot bir öğrenme oyunudur. Kahoot platformunu kullanarak quiz, anket ya da tartışma biçimlerinde çoktan seçmeli sorular oluşturur ve tüm öğrencilerinizle birlikte oynarsınız. Oyuncular dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlarla, tabletlerle ve akıllı telefonlarla oyuna bağlanır, aynı zamanda oyun tüm sınıfın görebileceği şekilde tahtaya yansıtılır. Eğer iyi sorular sorarsanız, öğrencilerin nasıl hararetle oynadıklarına şaşırabilirsiniz.

Kahoot nasıl oluşturulur?
1. Üye olun

Kahoot kullanmaya başlamak için getkahoot.com adresinden öğretmen olarak üye olmanız gerekiyor, üye olmak ücretsiz. Ama öğrencilerinizin üye olması gerekmiyor. Kaydolmak bir dakikanın altında sürüyor. Kaydolduktan hemen sonra ilk kahoot oyununuzu oluşturabilir, başkalarının paylaştıkları oyunları keşfedebilirsiniz.

2. Yeni bir kahoot oluşturun

Kahoot quiz’i oluşturma

Kahoot platformuna kullanıcı adınız ve şifrenizle girdiğinizde yeni bir oyun oluşturmak için karşınıza üç seçenek çıkıyor: (1) quiz (2) discussion (tartışma) (3) survey (anket). Bu yazıda en sık kullanılan oyun biçimi olan quiz ele alınıyor.

Kahoot quizinin adını seçme

Quiz ikonuna tıkladığınızda oyununuz için bir ad seçmeniz isteniyor. Çekici bir isim seçerseniz hem öğrencilerinizin ilgisini çekme hem de oyununuzu başka öğretmenlerin kullanma olasılığını artırırsınız. Mor renkli “Go!” düğmesine tıklayarak oyununuza soru eklemeye başlayabilirsiniz. (getkahoot.com sitesinde başka sayfaları gezerken oyun yaratma ekranına dönmek isterseniz sol üst köşedeki mor renkli “New K!” düğmesine tıklayabilirsiniz.)

3. Sorularınızı ekleyin

Quiz için soru sayısının 10 ile 20 arasında olması tavsiye ediliyor. Daha uzun quizlerde internet bağlantısında sorun çıkabilir ya da öğrencilerinizin ilgisi dağılabilir. Bir oyun ortalama 4 dakika sürüyor.

Kahoot quizine soru ekleme

İlk sorunuzu en üsteki metin kutusuna yazın. 95 karakter sınırı olduğu için sorunuzu öz ve ilginç biçimde yazmanız yararlı olabilir. Sonra bu sorunun cevap süresini belirleyin (5-120 saniye aralığında bir süre seçebiliyorsunuz).

Kahoot quizine soru seçeneği ekleme

Sonra 4 seçeneğe kadar yanıt eklemelisiniz, daha az seçenek de ekleyebilirsiniz. Doğru seçeneği ya da seçenekleri işaretlemek için kırmızı renkli “yanlış” (Incorrect) düğmesine tıklayın, bu düğmenin yeşil renkli “doğru” (Correct) haline geldiğini göreceksiniz. İsterseniz bu soruya bilgisayarınızdan bir resim ekleyebilirsiniz ya da telefonunuzun fotoğraf makinesinden doğrudan yükleyebilirsiniz. Resim yerine isterseniz bir Youtube videosu da yükleyebilirsiniz.

Daha fazla soru eklemek için “soru ekle” (+ Add question) düğmesine tıklayın. Yeni sorular için de aynı adımları izleyin.

Kahoot quizi soru sıralama

Tüm sorularınızı ekledikten sonra “Save and continue” düğmesine tıklayın. Sorularınızın sırasını istediğiniz hale getirdikten sonra yeşil renkli “Save and continue” düğmesine tıklayın.

4. Kahoot’larınızı yönetin ve başka kullanıcıların keşfetmelerine yardımcı olun

Kahoot tanımlama ekranı

Ayarlar ekranında oyununuzun dilini (language) seçin (Türkçe yerine Türk yazmışlar, olsun). Sonra oyunun kimler için hazırlandığını (primary audience) seçin, okul (school) ya da training (eğitim) seçebilirsiniz. Sonra bu oyunu yalnızca siz kullanmak istiyorsanız özel’i (private), herkese açık olmasını istiyorsanız herkese açık’ı (public) seçin.

Sonra 140 karakterlik bir tanım (description) yazmanız gerekiyor. Tanım yazarken kimlerin (örneğin 7. sınıf öğrencilerinin) hangi amaçla (örneğin yeni konuya giriş) oynamasının uygun olacağını anlatın. Sonra mor renkli çubuğu kaydırarak oyunun zorluk derecesini (difficulty) gösterin.

Ardından etiketlerinizi (tag) girin. Etiketlerinizde hangi konunun işlendiği ya da ders kitabının adı gibi ek bilgileri eklerseniz diğer kullanıcıların oyununuzu bulmasını kolaylaştırmış olursunuz. Sonra “Save and continue” (başlık resmi) düğmesine tıklayarak oyununuzu kişiselleştirebilirsiniz .

5. Kahoot’unuzu kişiselleştirin ve listelerde öne çıkmasını sağlayın

kahoot quizine başlık ekleme

Başlık resmi kahoot oyununuzun başlangıcında sınıfta tahtaya yansıyacak. Bu nedenle içerikle ilgili hatta kendi öğrencilerinizin hoşuna gidecek bir resim seçmeniz ilgilerini canlı tutabilir. Oyun başlamadan önce öğrencilerin karşılaştıkları ekran olan Lobby (lobi) bölümüne Youtube videosu da ekleyebilirsiniz.

Ayrıca hem kendi kahoot’larınızı yönetirken hem de başka öğretmenlerin sizin oyununuzu farketmesi için göz alıcı ve konuyla ilgili bir resim seçmeniz yararlı olacaktır.

Artık yeşil renkli “Done” (bitti) düğmesine tıklayarak kahoot’unuzu yayınlayabilirsiniz.

6. Bitti bile

kahoot quiziniz hazır

“Done” (bitti) düğmesine tıkladıktan sonra farklı seçenekleriniz var. “Play now” (şimdi oyna) düğmesine tuklayarak hemen oynamaya başlayabilirsiniz. “Preview” (önizleme) düğmesine tıklayarak öğrencilerinizin ekranlarında oyunun nasıl görüneceğini izleyebilirsiniz. (Önizleme yalnızca büyük ekranlarda görünüyor, telefonunuzdan göremeyebilirsiniz).

Ayrıca, tüm soruların ve cevapların bulunduğu kahoot’unuzun profil (profile) sayfasını görüntüleyebilirsiniz. İsterseniz sosyal medyayı kullanarak diğer öğretmenlerle kahoot’unuzu paylaşabilirsiniz.

Sınıfınızla kahoot nasıl oynanır?
1. Oynamak istediğiniz kahoot’u seçin

Sınıfınızla oynamak istediğiniz kahoot oyununu seçin

Projektöre bağlı bir bilgisayardan kahoot hesabına girmelisiniz. “My Kahoots” düğmesine tıklayarak daha önce oluşturduğunuz ya da başkalarından alıp kullanacağınız oyunları listeleyebilirsiniz. Mor renkli “Play” (oyna) düğmesine tıklayarak öğrencilerinizin oynamasını istediğiniz kahoot’u başlatabilirsiniz. Karşınıza turuncu renkli bir “launch” (başlat) ekranı çıkacak.

2. Oyunu tahtaya yansıtın

Kahoot oyununu başlat ekranı

Projektöre bağlı bilgisayarınızdan (ya da akıllı tahtanızdan) oyunu tüm sınıfın görebilmesi için tahtaya (ya da perdeye) yansıtın. Öğrencilerinize kendi tablet, telefon ya da bilgisayarlarını hazırlamalarını söyleyin. (Web tarayıcısı olan her aygıt kullanılabilir. Android ve IOS için uygulamalar da bulunuyor.)

Bu ekranda açıp kapatabileceğiniz çeşitli tercihler bulunuyor. “Soru sıralamasını rastgele yap” (randomize order of questions) ve “cevap şıklarının sralamasını rastgele yap” (randomize order of answers in each question) işinize yarayabilir.

Ayrıca “ayrıntılı tercihler” (advanced options) çeşitli ek seçenekler sunuyor. Örneğin “sonraki soruya otomatik geç” (automatically move through questions) tercihiyle bilgisayarın başından ayrılmanız mümkün.

Tercihleriniz daha sonraki oyunlarda da kullanılmak üzere kaydediliyor. Mor renkli “Launch” (başlat) düğmesine tıklayınca öğrencilerinize oyuna nasıl katılacaklarını anlatan yönergeler tahtada (sizin projektöre bağlı bilgisayarınızdan) gösteriliyor olacak.

3. Öğrencileriniz oyuna katılsın

Öncelikle tekrar edelim oyuncuların yani öğrencilerinizin üye olması gerekmiyor. Doğrudan oynamaya başlayabilirler.

Öğretmen ve öğrenci ekranlarında kahoot başlamadan hemen önce

Sizin ekranınızda rastgele üretilmiş bir oyun pin kodu gösteriyor olacak. Ayrıca öğrencilerinize oyuna nasıl katılacakları da anlatılacak. Pin kodu yalnızca bu oturum için geçerli olacak, her oynayışınızda başka bir pin kodu üretilecek.

Öğrencileriniz kahoot.it adresini web tarayıcılarına yazıp siteye girecekler. Önce oyunun pin kodunu sonra mahlaslarını (nickname) girmeleri istenecek. Oyuna giren öğrencilerin mahlasları ve kaç kişinin oyuna katıldığı sizin ekranınızda gösteriliyor olacak.

Kahoot lobi ekranı

Tüm öğrencileriniz oyuna katıldıktan sonra mor renkli “Start now” (şimdi başla) düğmesine tıklayarak oyunu başlatabilirsiniz.

4. Soruları yanıtlasınlar

Öğrencileriniz ne kadar hızlı cevaplarlarsa o kadar çok puan alırlar. Başlangıçta 5 saniye boyunca yalnızca soru gösteriliyor. Böylece öğrencilerinizin düşünmeleri teşvik ediliyor. Sonra soruya bağlı resim ya da video ve  cevap seçenekleri gösteriliyor ve sayaç işlemeye başlıyor.

Kahoot oyununda soru ekranları (öğretmeninki sağda ve öğrencininki solda)

Öğrencilerin ekranında dört seçeneği simgeleyen dört farklı renkte dört farklı şekil görünecek. Doğru olduğunu düşündükleri seçeneğe dokunduklarında (ya da tıkladıklarında) herkesin cevap vermesini beklemelerini söyleyen bir mesaj çıkacak.

Bir soru herkes yanıt verdiğinde ya da zaman bittiğinde sona eriyor. Ardından sonuçlar otomatik olarak herkese gösteriliyor.

5. Soru için dönüt alın

Kahoot oyununda her sorunun ardından gösterilen dönüt ekranı

Sınıfın genel anlama düzeyi hakkında anında dönüt alabiliyorsunuz. Doğru cevap bir tick (check) ile gösteriliyor.

Her cevap şıkkının kaç kişi tarafından seçildiğini gösteren bir çubuk grafiği size anlık olarak kaç kişi neyi anlamış neleri karıştırmış bilgisini veriyor. Bunu bir tartışma başlatmak ya da konuyu gözden geçirmek için kullanabilirsiniz.

Ayrıca her öğrenci kendi aygıtından bireysel dönüt alıyor. Soruyu doğru cevaplayıp cevaplamadığı, kaç puan aldığı ve sıralamada kaçıncı olduğunu görebiliyor.

Mor renkli “Next” (sonraki) düğmesine tıklayarak lider tahtasını (kimin kaçıncı olduğunu) görebilirsiniz.

6. Puan cetveli (scoreboard)

Kahoot puan cetveli (skorboard)

Her sorunun ardından, tahtada puan sırasına göre ilk beş oyuncu gösteriliyor. Ama alt sıradakiler gösterilmiyor.

Her soru en çok 1000 puan değerinde olabiliyor. Sayaç işlemeye başladıkça puanlar azalmaya başlıyor. Öğrenciler soruları ne kadar hızlı cevaplarlarsa puanları o kadar yüksek oluyor. Lider tahtası o zamana kadar toplanan puanları gösteriyor.

Bir sonraki soruya geçmek için mor renkli “Next” (sonraki) düğmesine tıklayın. Son sorudaysanız “End” (bitir) düğmesine tıklayıp kazanan öğrenciyi görün.

7. Ve kazananımız…

Kahoot kazananı

Kazanan öğrencinin ismi büyük punto ile tahtada görünecek, öğrencilere gaz verecek:-) Kaç soruyu doğru kaç soruyu yanlış yaptığı da. Bu aşamada diğer öğrencilere son dönüt verilmemiş olacak, önce deneyimlerini değerlendirmeleri istenecek.

“Feedback & results” (dönüt ve sonuçlar) düğmesine tıklayarak öğrencilerinizin az önceki deneyimlerinde neler hissettiğini görebilirsiniz.

8. Deneyimlerini değerlendirsinler

Kahoot öğrenci değerlendirmesi

Ne kadar eğlendiniz? (How fun was it?) 1-5 arası derecelendirme
Birşey öğrendiniz mi? (Did you learn something?) Evet – hayır
Tavsiye eder misiniz? (Do you recommend it?) Evet – hayır
Ne hissettiniz? (Tell us how you feel) mutlu – normal – üzgün
Her öğrenci kendi kişisel aygıtından cevap verecek, sonunda tüm cevaplardan elde edilen toplu dönüt gerçek zamanlı olarak tahtada gösterilecek.

Artık mor renkli “Final results” (nihai sonuçlar) düğmesine tıklayarak nihai sonuçları görebilirsiniz.

9. Sonuçları bilgisayarınıza indirin

Kahoot nihai sonuç

Lider tahtasının son hali gösterilirken her öğrenci kendi aygıtından kişiselleştirilmiş dönüt alacak. Kaç soruyu doğru yaptıklarını, kaçıncı olduklarını ve topladıkları puanlarını görecekler.

İsterseniz siz kendi bilgisayarınıza sonuçları indirebilirsiniz ya da google drive hesabınıza aktarabilirsiniz. Bu bilgi bir tablo halinde her öğrencinin hangi soruya hangi cevabı ne kadar sürede verdiğini gösteren bir dosyada olacak. Bu tabloda doğru yanıtlar yeşil, yanlış yanıtlar kırmızı ile işaretlenecek.

Aynı oyunu tekrar oynamak için more renkli “Play again” (tekrar oyna) başka bir oyunu oynamak için “Play a different kahoot” (başka bir kahoot oyununu oyna) düğmesine tıklayabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

İSLAM MEDENİYETİNİN ÖZELLİKLERİ

İSLAM MEDENİYETLERİNİN TEMEL ÖZELLİKLERİ NELERDİR? İslam medeniyetlerinin temel özellikleri kısaca şu şekilde özetlenebilir: 1 . İslam coğrafyasında farklı inançları benimseyen insanlara din konusunda baskı yapılmamıştır. 2.  İslam medeniyeti Araplar, Türkler ve İranlılar gibi farklı toplumların özelliklerini bir araya getirildiğinden, karma bir medeniyet yapısı ortaya çıkmıştır. 3 . Dört halife döneminde ülkeler illere ayrılırken, Emeviler ve Abbasiler döneminde sınırların çok genişlemesi sebebiyle eyaletler kurulmuştur. 4.  Halktan ekonomik durumuna ve dini yapısına göre vergiler toplanmıştır. Halktan alınan haraç, cizye ve öşür gibi vergileri askerlik, idare, bayındırlık gibi alanlarda toplumun yararına olacak şekilde kullanılarak sarf edilmiştir. 5.  İslam tarihinde egemen gücün değişimine paralel olarak başkentler Medine, Küfe, Şam ve Bağdat olmak üzere döneme göre değiştirilmiştir. 6 . Arapça İslamiyet'in yayılması ile uluslararası bir dil olarak dünya tarihindeki yerini almı

1 den 5 e kadar 5 dahil mi ? yoksa dahil değil mi ? e kadar dahil mi 1'den 10'a Kadar Diyince 10 Dahil Olur mu Aralık Belirtmek

  Aralık Belirtmek    26.07.2017 'e kadar harcama yapmanız gerekmektedir bu nedir 26 dahil mi değil mi değil mi    26. gün dahil oluyor arkadaşlar ÖDEVİNE ÜCRETSİZ YARDIM                                AL! Selam! Ödevlerinde herhangi bir problem var mı diye merak ediyorum. Burada size yardımcı olabilecek birçok kişi var :) Ayrıca benim son sorum 10 dakika içerisinde yanıtlandı :D Neyse, devam et ve kendin dene.  Ana Sayfa 09. Sınıf10. Sınıf11. Sınıf Matematik Kitapları Matematik Soruları Aralık    Aralık Belirtmek Aralık: iki sayı arasındaki tüm sayılar demektir. Örneğin: 1 ve 6 arasındaki tüm sayılar bir  aralık  belirtir Tüm Sayılar Mı? Evet. Bu iki değer arasında yer alan tüm gerçek sayılar bu aralığa girer. Örneğin: 2 ile 4 arasında şunlar vardır: 2.1 2.1111 2.5 2.75 2.80001 π 7 / 2 3.7937 Ve daha fazlası! Peki Aralıkta Belirtilen Sayılar Dahil Mi? Hmmm... Bazen dahildir, bazen de değildir. Bunu belirtmemiz gerekir. Örn

BiR HiKAYEM VAR OKURMUSUN

BiR HiKAYEM VAR OKURMUSUN Ramazan 1 Bu gün evde bir acaiplik var. Herkes sessizce işine okuluna gidiyor. Annem ‘Zeynep hadi sana kahvaltı hazırlayalım’ dedi. Kimse yemek yemiyor, su içmiyor. Ablam bile! Ramazan 5 Önce diyet yaptıklarını sanmıştım. İzledim hepsini. Akşama doğru hepsi sessizleşiyor. Sofrayı hazırlayıp ezanı bekliyorlar. Onları böyle seyretmek, öyle hoş ki. Başka zaman, susmak bilmeyen ablamın bu hali içten içe güldürüyor beni. Ama gülmeye cesaretim yok. Ramazan 9 ‘Niye böyle yapıyorlar?’ Ablama sordum, ‘Büyüyünce anlarsın...  

MKK işlem ücreti nedir? Neden hesabımdan tahsil edilir?

MKK işlem ücreti nedir? Neden hesabımdan tahsil edilir?by Finansçı/ 12 Haziran 2015/ Gündem/ 4 yorum Mkk işlem ücreti Banka hesabınızdan neden tahsil edilir? Hangi işlemler için Mkk ücreti ödersiniz? Banka hesabını sürekli takip edenlerin neredeyse her ay görebileceği bir masraf türüdür mkk işlemi. Fakat çoğu tüketici bu masrafın neden tahsil edildiğine dair fikir sahibi değil. MKK işlem ücreti nedir? Neden hesabımdan tahsil edilir? Bankadaki hesabınızdan aylık yada üç aylık yada yıllık periyotlar da kesilen fon alış satış işlemleri, devlet tahvili,hisse senedi yada repo gibi yatırım ürünleri kullanımına karşılık Mkk tarafından bankaya Banka tarafından da hesaplarınıza aktarılan bir masraf türüdür. MKK (Merkezi Kayıt Kuruluşu) Banka’ da yapmış olduğunuz yatırım işlemleri sonrası aldığınız payın saklamasının yapıldığı kurumdur. Bu saklama işleminin karşılığı belli periyotlar ile hesabınıza borç kaydı yaratılır. Mkk masrafı ödememek için ne yapmalısınız? Aslında bunun cevabı

Mülakatta "bize kendinden bahset" denildiğinde bu cevaplardan uzak durun

Mülakatta "bize kendinden bahset" denildiğinde bu cevaplardan uzak durun Mülakatta "bize kendinden bahset" denildiğinde bu cevaplardan uzak durun 12/10/2014 11:12 A+ A- Her iş görüşmesinde mutlaka sarf edilen "bize biraz kendinden bahseder misin?" sorusu, aslında görüşmenin en kritik sorusudur. Bu soruya verdiğiniz cevaplara çok dikkat etmelisiniz. Eğer bir iş görüşmesindeyseniz mutlaka karşı taraf size “Bize kendinden bahset” der ve siz de ter dökmeye başlarsınız. Gerçek şu ki bu soru görüşmelerin en kritik sorusudur ve konuşmanın gidişatını belirler. Verdiğiniz cevap işe alınıp alınmamanızda çok büyük rol oynar. The Undercover Recruiter adlı internet sitesi, bu soruyu yanıtlarken dikkat etmeniz gereken 2 kuralı derledi. 1. Hayat hikâyenizden bahsetmeyin İlk kurala uymak gayet basit. Aday kişi eğer mülakata hazırlıksız gelmişse “Bize kendinden bahset” denildiğinde bütün hayat hikâyesini anlatmaya başlar. Aslında karşı taraf evcil hayvanlarınızın ad

Bir Teselli Ver Orhan Gencebay

Bir Teselli Ver  Orhan Gencebay Bir teselli ver, Bir teselli ver, Yarattığın mecnuna, Bir teselli ver. Sevenin halinden, Sevenler anlar, Gel gör şu halimi, Bir teselli ver. Aramızda başka, Biri var ise, tertemiz aşkımı, Bana geri ver. Ben zaten her acının, Tiryakisi olmuşum, Ömür boyu bitmeyen, Dert ile yoğrulmuşum. Gülemem sevdiğim, Ben sensiz aah yaşayamam, yaşayamam. Bana ne gerek, Bana ne gerek, Senin aşkından başka, Bana ne gerek. Aşkın zehir olsa, Yine içerim, Yolun ecel olsa, Korkmam geçerim. Yeter ki sevdim de, Ben bu aşk ile, Dünyanın kahrına, Gülüp geçerim. Ben zaten her acının, Tiryakisi olmuşum, Ömür boyu bitmeyen, Dert ile yoğrulmuşum. Gülemem sevdiğim, Ben sensiz aah yaşayamam, yaşayamam. ben zaten her acının tiryakisi olmuşum  orhan gencebay ben zaten her acının tiryakisi olmuşum indir  sözleri

Hz Mevlana derki...........

Hz Mevlana derki. "Kaderimi ben secmedim,Rabbim ikram etti Elhamdulillah! "Iyiyim desem yalan olur, kötüyüm desem inancima dokunur. En iyisi şükre vurayim dilimi, belki o zaman kalbim kurtulur" Dua 'm belli, Duyan belli, Gerisi Takdiri Ilahi... Fedakarlık yaparsın, fazla değer verirsin.. Kendini de değerli sanırsın.. Vakit gelir hoş bir seda, beklersin, Güzel bir Hüsnü zanda bulunmak, hakkındır.. Hiç ummadığın, hesaba, katmadığın, bir anda, iyilik, umduğun kimseden, türlü, Nahoş, çirkin, bir muamele görürsün.. Kendi yaptıklarına Hayıflanırsın, üzülürsün.. Haketmediğin, bir muamele görürsün, şaşırırsın.. Gül beklerken diken geldi yüreğine.. Bal Beklerken zehir geldi ömrüne.. Üzülürsün.. Rabb'im iki cihanda da emeklerimizi, zai etmesin. Selam ve Dua ile.. Bir kız gördüm sokakta başı kapalı nargile içiyor.. Sigarası elinde kendinden geçiyor.. Bacak bacak üstüne atmış, arsızca gülüyor... İNANÇ HAZRETİ FATIMA OLMAKTI NE OLDU BİZE... Erkeği

Alper Kul - Seni Sana Sen (Audio) sözleri ıslık müziği

Bilmezdim başucudumda yamacımda durduğunu Gönül her zaman görmüyor kaderin gördüğünü Ben aşkı uzaklarda yükseklerde hep başka yerde aradım Oysa yanıbaşımda 15 yaşında yakın arkadaşımdaymış Seni sana sen, seni sana sen, sev sana ah seni seviyorum Seni sana sen, seni sana sen, sev sana ah seni seviyorum Seni sana sen, seni sana sen, sev sana ah seni seviyorum Seni sana sen, seni sana sen, sev sana ah seni seviyorum Ben küçüktüm, dağınıktım, adam oldum sevince Ben küçüktüm, aşık oldum, tamamlandım teninde Ben küçüktüm, dağınıktım, adam oldum sevince Ben küçüktüm, aşık oldum, tamamlandım teninde Seni bana kırk yıl sonra veren tanrıma, ah bin bir şükür olsun Bana kırk yıl seni aratan rabbime, kocaman minnetler sundum Seni bana kırk yıl sonra veren tanrıma, ah bin bir şükür olsun Bana kırk yıl seni aratan rabbime, kocaman minnetler sundum

Sürekli Hapşırma Ve Burun Akıntısı > Rinit (nezle) Nedir?

Sürekli Hapşırma Ve Burun Akıntısı > Rinit (nezle) Nedir? Burun estetik kaygılarımıza en fazla maruz kalan organımızdır. Çoğu insan güzel görünümlü bir buruna sahip olmak ister ve bunu gerçekleştirmeye çalışır. ANCAK, önemli fizyolojik fonksiyonları olan bu organ bazı insanlarda görüntüden daha ciddi bir soruna neden olur: Rinit Rinit burun iç kısmını döşeyen ve mukoza adı verilen dokunun inflamasyonudur (iltihabi reaksiyonu). Rinitlerin yaklaşık yarısı allerjiye bağlıdır. Rinit sık görülen bir hastalıktır. Toplumun ortalama %10 ‘unda allerjik rinit vardır. Bu oran diğer allerjik hastalıklarda olduğu gibi her geçen yıl artmaktadır. Allerjik ya da değil, rinitler her yönüyle önemli hastalıklardır. RİNİTLER ÖNEMLİ HASTALIKLARDIR 1. Rinit belirtileri (burun akıntısı, hapşırma, burun kaşıntısı, burun tıkanıklığı, koku almada azalma, konjunktivit…) günlük yaşamı olumsuz etkiler. 2. Yorgunluk, algılama güçlüğü, uyku bozukluğu gibi dolaylı rinit belirtileri de günlük yaşamı o

İp Kamera Sistemi Kurulumu Nasıl Yapılır

İp kamera sistemleri, ip kamera kurulumu, ip kamera sistemi  izleme ayarları, nvr kayıt cihazı, network kayıt cihazları, ip kamera fiyatları WGSW-24040HPx-7_L Elektronik güvenlik sistemlerinde son zamanlarda analog güvenlik kamerası yerine ip güvenlik kameraları tercih edilmeye başlanmıştır, bunda en büyük etken görüntü kalitesinin analog kameralara göre çok daha kaliteli olmasıdır. İp kamera sisteminde alt yapı oluşturulması Sistemler network alt yapısıyla çalışmaktadır, bu nedenle kameranın çalışabilmesi için  switch ile  kamera arasına network kablosu çekilmelidir. İp kamera sistemlerinde yüksek veri transferi için Gigabit switch kullanılmalı network kablosu CAT 6 olmalıdır. Cat 6 kablo ile 150 mt ye kadar ( kablo kalitesine göre değişir kesin değildir) ip kamera çalıştırılabilir. Mesafe daha fazla ise alt yapı fiber optik sistem olarak oluşturulmalıdır.Kamera ile  switch arasına fiber kablo çekilip ,fiber kablo network dönüştürücüler kullanılmalıdır.