Porsiyon : 18 Adet
Malazemeleri;
1 su bardağı kabuksuz fındık,
1/2 su bardağı pudra şekeri,
2 yemek kaşığı Kakao,
1/2 çay bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un.
HAZIRLANIŞI
Fındık, pudra şekeri ve kakaoyu rondoda sıvı hale gelene kadar çekin,
Karışımı bir kaseye alın,
Sıvı yağı ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın,
Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun,
Kurabiye şekillendiriciyle veya elinizle yuvarlayarak bir fırın kabına (yağlamanıza veya yağlı kağıt kullanmanıza gerek yok) dizin,
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dk. pişirin,
Fırın ısısını kapatıp fırında 3 dk. bekletin ve fırından alın.
Afiyet olsun…
Pratik Kurabiye Tarifi
Çok pratik bir kurabiye Tarifi seçtim bugün için. Şimdi düşündüm de benim için kurabiyelerdeki pratiklik kriteri tereyağı kullanımı olabilir. Tereyağlı kurabiyelerde tereyağı çoğunlukla oda sıcaklığında kullanılıyor ve tereyağının oda sıcaklığına gelmesini beklemek, daha doğrusu kurabiye gibi basit olması gereken bir tarif için herhangi bir ön hazırlık yapmak sonrası ne kadar kolay olursa olsun tarifin pratikliğini alıp götürüyor bana göre.
Patik tarif benim gözümde insanın canı bir şeyler yemek istediğinde kalkıp hemen yapıp hemen yiyebileceği tariftir. O yüzden gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki bu tarif gerçekten pratik bir tarif.
Adı Nereden Geliyor?
Bizim arkadaşların ünlü bir pastaneden sürekli aldıkları bir kurabiye bu. Sen de yaparsın bunu, aslansın, kaplansın diye diye yaptırdılar bana:) Adı nereden geliyor diye merak edenlere verecek cevabım yok yani, ben koymadım adını:) Ben sadece yediğimden anladığım kadarıyla böyle bir şey yaptım, orijinal Tarifi mahvetmiş de olabilirim yani:) Daha çağırıp tadına baktırma fırsatım olmadı ama bana göre güzel oldular.
Nasıl Şekil Veriliyor?
Bu arada şekil vermek için kullandığım şey dondurma kaşığı değil. Boyut olarak dondurma kaşığının yarısı, belki yarısından da küçük, aynı dondurma kaşığı görünümünde, kurabiye şekillendirici diye satılan bir alet var, onu kullandım. Bunu özellikle belirtiyorum çünkü dondurma kaşığı kullandığımı düşünüp onunla yapmaya çalıştığınız takdirde elde edeceğiniz sonuç aynı olmayacaktır. Dondurma kaşığıyla yaptığınızda kurabiyeler çok büyük olacağı için belirttiğim sürede tam pişmeyecek, içleri ıslak kalacaktır. Bu kurabiyenin özelliği hem dış hem de içinin ağızda dağılır kıvamda olması. Bu da her yanının eşit şekilde pişmesiyle mümkün oluyor. Eşit şekilde pişmesi için de boyutunun küçük olması gerekiyor.
Bu arada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus fındıkla birlikte diğer malzemeleri çok çok çok iyi çekmeniz, gerçekten sıvı hale getirmeniz. Fındık nasıl sıvı hale gelir ki? diyorsanız kahvaltılık çikolatalı fındık kreması videosunu izleyin mutlaka.
Afiyetle kalın…